Sydänsyksy on nyt parhaimmillaan, todettiin eilen Radio Suomen Luontoillassa. Mukava ajanmääritys näille viikoille. - Ohjelmassa oli yhtenä asiantuntijana kouluajan kaverini. Ensimmäisistä sanoista tunnistin äänen ja puhetavan. Niinkö vähän muutumme; siitä on sentään aikaa lähes 35 vuotta, 15-vuotiaita olimme silloin.

Tähän aikaan vuodesta auringonvalo korostaa maisemaa erityisellä tavalla, koska se tulee aina viistosta. Onko lisäksi niin, että kesällä auringon ollessa yhtä alhaalla – illalla – valo on eri värinen, keltaisempi?

Laituri joutaa jo pois. Puuosat sain eilen kannettua saunan seinustalle, ponttooni vaatii toisenkin käsiparin. Sateinen kesä näkyi laudoissa, olivat pehmenneet.

Katollekin kiipesin harjan kanssa. Räystäskourut olivat keränneet koivunlehtiä ääriään myöten. Myös huopakaton taitteisiin ja saumakohtiin oli jäänyt lehtiä ja neulasia.

--- --- ---

Illalla tunsin olevani jonkin aikaa very connected  täällä saaressa. Mokkula käytti muutaman tuokion ajan EDGE-yhteyttä. Tähän asti täällä on aina toimittu varsin verkkaisesti GPRS:n tahdissa.